Leader vyhrál Norco Úterské tlamy

14.09.2010 19:13

 

 

Leader vyhrál Norco Úterské tlamy

 

Leader vyhrál Norco Úterské tlamy

Tomáš "Leader" Zejda zvítězil ve třetím ročníku slopestylu, který se jel nedaleko Plzně v obci Úterý.. 

Zatímco jedna část bikové komunity v neděli relaxovala a regenerovala po obtížných marathónských sudetech, jiná skupinka, tenkotráte freeride a slopestyle maníků se utkala v Úterý u Plzně v Norco Slopestyle Úterských Tlamách.

Třetí ročník této epesní akcičky připravila opět crew kolem plzeňského FRBikes shopu v čele s Honzou Pochopem alias Tachmudem.

Oproti loňsku sice došlo k posunutí termínu akce zhruba o měsíc, ze srpna na září, ale slopestylový bůh přesto nadělil pořadatelům téměř letní supr počasí, které přilákalo na svah hordu skákačů i tlamchtivých diváků.

Nedělnímu finále předcházela sobotní kvalifikace. Z té vyšla šestnáctka postupujících do nedělních ostrých rozjížděk ve které však nebyl favorizovaný Chorvat Mislav Mironovic, hájící barvy továrního týmu NorcoBikes. Důvod byl prostý. Mislav nezvládl závěr první kvalifikační jízdy, ve které se pokoušel na předposledním dirtu vystřihnout "backflipjednanohapryč" a po drsném pádu musel být převezen do fakultní plzeňské nemocnice. Tam mu doktoři sice nezjistili žádnou z předpokládaných zlomenin, ale poraněné vazy v rameni doporučili odoperovat, takže Mislav místo aby se v poklidu odebral do nedělních finálových klání, musel putovat zpět do Chorvatska rovnou na operační sál.

Druhý největší favorit závodu Jan "Netro" Netrval tak sice přišel o svého největšího soupeře, na kterého se podle jeho vlastních slov hodně těšil, přesto publikum svými výkony nezklamal. Bohužel Netro měl v poslední třetí jízdě nepříjemný pád, poté co se pokoušel o čisté odjetí backflipu na totemu. V jízdě již dál nepokračoval a to ho stálo pravděpodobně i celkové prvenství v závodu.

Nejvíc bodů od poroty totiž po třech soutěžních jízdách získal Tomáš "Leader" Zejda, který trikoval a né málo na všech překážkách a domů si tak zaslouženě odvezl šek na pět tisíc Kč. Druhý s odměnou tři tisíce nakonec skončil Netro a třetí, poslední financemi ohodnocený (2000,-) pak uzavřel stupně vítězů Láďa Klauz.

Co dodat závěrem? Snad jen, že jen houšť podobných akciček, závodů a pořadatelů, kteří jsou ochotni objetovat desítky né-li stovky hodin tvorbou podobného podniku. Již teď mají organizátoři v plánu plno dalších úprav tratě na příští rok. Držme jim palce, aby jim přálo stejně jako v uplynulých třech ročnících jak počasí, tak jezdecká přízeň a těšíme se společně příští léto zase na fajnový víkend v Úterý.

Výsledky:

Kompletní informace na www.freeridebikesshop.cz

TOPlist