Mongoose 2011

13.07.2010 16:06

 

 

V minulém týdnu proběhla v prostorách obřích skladů českého dovozce kol Mongoose prezentace modelů na příští sezónu, zde je ochutnávka, co lze očekávat od této americké značky v roce 2011.



 

Allmountain Teocali dostalo nový hydroformovaný rám s taper hlavovou trubkou (kónického tvaru), zdvih byl navýšen o půl centimetru na 150mm, došlo k zvětšení ložisek na freedom linku (přepáka zadní stavby v oblasti šlapacího středu), hlavová trubka se více položila a hlavový úhel je nyní 68 stupňů. Původní řadu modelů Teocali (Comp, Elite a Super) rozšíří nejlépe osazený model Mega, název je příhodný, kolo je určeno i pro závody typu MegaAvalanche.



 


 

I v sjezdové řadě dojde k rozšíření, ke stávajícím modelům Boot'r Apprentice a Boot'r Foreman, přibude ještě Boot'r Romo Signature, pojmenovaný po MG riderovi Stevu Romaniukovi a bude taktéž v barvách jeho sponzora energetického nápoje Rockstar (tento model vyroben pouze v omezeném množství). Rám u všech Boot'rů bude stejný jako v letošním roce, tlumit bude Fox Van R, na Romovi pak Elka Stage 5. Vidlice na Boot'r Apprentice bude Rock Shox Domain RC s 200 mm zdvihu, na Foremanu Rock Shox Boxxer RC a na Romovi opět speciálka upside down Manitou Dorado Pro.



 


 

Kola Pinn'r budou opět ve dvou variantách levnější Apprentice a lépe osazené Foreman. Oba rámy mají shodný zdvih 190mm, Apprentice tlumí pomocí tlumiče Fox Van R a vidlí vidlicí Rock Shox Domain R, Foreman je osazen na obou postech Foxem – vzduchovým tlumičem DHX Air a vidlicí 36.



 

Pinn'r bohužel nebude osazen tlumiči Romic, Fox bohužel nedorazil a tak na předváděcím kousku je náhradní tlumič produktového managera Aspire Mgr. Oskara Jančíka



 

U street-dirtového Ritualu došlo k změnám především v designu, rám zůstává shodný s letošním.



 


 

Fireball dostal nový rám i design, dle mého soudu velmi povedený. Hlavními změnami u rámu je nižší a delší horní trubka, uvolněnější úhel sedlové trubky 70st., o 10mm kratší zadní stavba pro snadnější manuály, 15mm vyšší střed – pomáhá při přistávání do radiusů.



 


 

A libůstka na závěr, festka Maurice, k dispozici bude v klasickém dráhařsky nudném designu a pak také v provedení FS jak freestyle, barvičky až oči přecházejí, odolnější vidlice, tak aby zvládla i tvrdší dopady.



 
TOPlist